ORANGE THE WORLD

Orange the World

De Orange the World campagne is de wereldwijde campagne van UN Women tegen geweld tegen vrouwen. Deze campagne vindt jaarlijks plaats tussen 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en 10 december, Internationale Mensenrechtendag. In deze periode worden in meer dan 100 landen gebouwen oranje uitgelicht en vinden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en tal van andere acties plaats. Ook in Nederland krijgt de campagne volop aandacht; in meer dan 200 gemeenten vinden activiteiten plaats om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en bestrijden. Ook in Delft. Dat is hard nodig, want jaarlijks krijgen miljoenen vrouwen met geweld te maken.

Soroptimistclub Delft en de gemeente Delft werken al meerdere jaren aan de strijd tegen gendergerelateerd geweld. Dit jaar hebben we de samenwerking met diverse lokale organisaties verder vorm gegeven door een #medestander overleg te starten (partneroverleg ‘Orange the World Delft’) waarbij professionele en vrijwilligers(organisaties) samen komen om met ons mee te praten en mee te denken over hoe we samen de strijd tegen gender gerelateerd geweld kunnen (onder)steunen.

 

Samen geweld de wereld uit helpen

Dit jaar is het thema ‘Veilig, overal en altijd’, om aandacht te vragen voor het feit dat geweld tegen vrouwen en meisjes overal in de samenleving voorkomt. Niet alleen achter de voordeur, maar ook op het werk, op sportclubs, in studentenverenigingen, op straat, in het ov, de zorg, cyberspace, etcetera. Overal waar vrouwen en mannen elkaar ontmoeten.

Met het thema willen we mensen bewust maken dat ze op al deze plekken medestander kunnen zijn. Door mensen aan te spreken op grensoverschrijdend gedrag, mensen te steunen die geweld of intimidatie meemaken, en door het thema bespreekbaar te maken. Als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uit helpen.

Iedereen kan #medestander worden in de strijd tegen geweld. Je kunt helpen om het taboe te doorbreken, helpen om de cultuur te veranderen, helpen als je iets ziet gebeuren in je omgeving, helpen om vrouwen en meisjes een veilig gevoel te geven en helpen om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Daar kun je nu mee beginnen door de #Medestander Pledge op www.orangetheworld.nl/de-medestander-pledge/ te ondertekenen, en al je vrienden, kennissen, buren, collega’s en volgers uit te nodigen jouw goede voorbeeld te volgen.

 

Activiteiten in Delft

In de campagneperiode vinden er in Delft meerdere activiteiten plaats. Het programma met activiteiten vind je hieronder. Je kunt ook je eigen activiteit bij ons aanmelden

Er is ook een Facebook pagina, die je kan volgen:  Facebook

 Zoek je een activiteit? Bekijk dan onze volledige agenda

 

 

 

 

Sponsor | Partner| Donateur worden?

Steun ons

Sponsoring | Donaties | Partnerschap

Steun ons in onze missie, ons hogere doel, om een netwerk te creëren, waarin iedere Delftenaar zichzelf kan ontwikkelen en ontplooien en anderen kan ontmoeten. Een netwerk, dat mensen ondersteunt om de plek in de samenleving in te nemen, die bij haar of hem past. Dat kan op verschillende manieren, zoals een donatie, een partnerschap aangaan of door ons te sponsoren.
Kies de vorm die bij jou / jouw organisatie past.
Lees hier verder over verschillende mogelijkheden. Wij waarderen dit zeer.

Human House Delft

info@humanhousedelft.nl

“bij ons telt iedereen”

Steun ons

Steun ons in onze missie en wordt donateur, sponsor of partner. Hoe? Lees hier.

Over Human House Delft

Human House Delft is een initiatief van het Vrouwen in Delft platform om in samenwerking met anderen een open en gelijkwaardig netwerk te creëren. Een netwerk dat iedere Delftenaar mogelijkheden biedt tot ontmoeting, ontwikkeling en ontplooiing. Lees verder